Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Ekim 2010 Perşembe

erke dönergeci

arka planında bilinen teorik bir gelişim süreci olmayan pratik bir icada inanmak konusunda herkesin çekincesi olması çok doğal. o yüzden az buçuk fizikten anlayan herkes gülüyor bu (şu anda hayali olan) alete ve onunla alakalı açıklamaya şu anda.

erke ekibi (nereden çıktı burada o sessizlik içerisinde bu işi yapacak öyle bir über-yetkin ekip, çıkabilir tabi ama kimsenin nasıl ruhu duymadı?) 92 senesinden beri bir tesise kapanmış, dışarıdaki bilim dünyasıyla bütün ilişkisini kesmiş biçimde çatır çatır işin teorisi üzerinde çalışıyorsa (bunu yapanların, çıldırtıcı "uluslararası dergilerde makale yayımlama" güdüsünü de yendiklerini varsayıyorum), bunun üzerine temellendirdikleri bir kuramlar dizisiyle "sonsuz enerji döndürgeci"ni yapacak hale geldilerse (bütün bunlar olurken tüm dünyanın haberi olmuyor, bizimkiler nereden çıktığı belli olmayan bir bilimsel arka plan üzerinde sessizce, hızlı ve süper şekilde hiç bilgi sızdırmadan ilerliyorlar).. oof ölme eşeğim ölme işte.

bu adamlar çıkıp "sıfır hatayla ve doku uyumsuzluğu riski taşımayan süper yapay organlar yaptık", "yüzde 90 verimle çalışan fizibil uygulanabilir motor yaptık" veya "ms hastalığına kesin çözüm bulduk" demiş olsalardı, bu derece aklı başında adamlar tarafından bu derece alaya alınacaklarını sanmıyorum. en azından "dur bakalım neymiş" derdi aklı selim sahibi herkes.

ama temel fizik kanunlarını hallaç pamuğu gibi atarsan, bunu da "bildiğiniz gibi değil, açıklanamıyor" diye sundurursan, ortalıkta alay konusu olursun. bunun da "türkler yaptı diye olmaz diyosunuz" ile alakası olmaz. isviçreliler de "sıfır enerjiden makina yaptık, bilinmeyen fizik kanunlarıyla işliyor" dese gülerim, almanlar da dese yine gülerim (almanlar dese sessiz gülerim, sinirlenince dünya savaşı çıkarabiliyolar).

yani: türkiye'ye değil, bilimsel yönteme inanıp inanmamakla alakalı bir şey şu anki tepkilerin ahvali.

alet gün gelir de hakikaten gerçek çıkarsa da aynen böyle durur bu entry, engizisyon gibi görünmeye de razıyım. o derece ihtimal vermiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder